Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 5. 2018.

Održana redovita sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Prvu ovogodišnju sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički su sazvali predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković

Na sjednici su razmotrena pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije na tom području radi jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture. Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema Europskoj uniji i Hrvatskoj.

Sastanak je bio odličan, sve smo dogovorili o sve tri teme, kratko je rekao predsjednik Vlade novinarima po završetku svečanog obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana Oružanih snaga, dodavši da o detaljima sastanka ne može govoriti.

Na sastanku se nije razgovaralo o aferi Hotmail, odgovorio je na pitanje novinara Plenković, ali se razgovaralo o informacijskoj sigurnosti.

Upitan je li s predsjednicom razgovarao o njezinu prijedlogu da se održi zajednička sjednica Vlade posvećena demografskim pitanjima, Plenković je naglasio da su demografska pitanja važna i o njima će razgovarati kada dođe vrijeme.