Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 19. 4. 2018.

Nastavak izvrsne suradnje Hrvatske i njemačkog Baden-Württemberga

Premijer Plenković primio je posjet predsjednika Vlade njemačke Savezne zemlje Baden-Württemberga Winfrieda Kretschmanna

Uz predsjednika Vlade bile su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno vrlo dobri odnosi Hrvatske i Njemačke. Posebno je izraženo zadovoljstvo odličnom suradnjom Republike Hrvatske i Baden-Württemberga, a predsjednik Vlade Plenković je pohvalio aktivnosti kroz Zajedničku komisiju Republike Hrvatske i Baden-Württemberga, osnovanu 2005. godine.

„Brojna hrvatska dijaspora u Baden-Württembergu dodatna je spona u našim dobrim odnosima“, rekao je predsjednik Vlade Plenković i zahvalio na materijalnoj potpori kulturnim i obrazovnim projektima hrvatske zajednice.

Pozdravio je posjet predsjednika Vlade Kretschmanna Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i suorganizaciju foruma „Regija u tranziciji – Europa kao prilika“, koji je jučer održan u Vukovaru.

„Smatramo da se radi o korisnom doprinosu daljnjem razvoju regionalne suradnje u sklopu Strategije Europske unije za Dunavsku regiju“, rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Razgovarali su i o gospodarskoj suradnji, koja ukupno iznosi oko milijardu eura, poseban naglasak bio je na ICT industriji i investicijama, a razgovaralo se i o situaciji u regiji te o budućnosti Europske unije.