Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 4. 2018.

Nadahnuti Kristovim uskrsnućem, radimo dalje za dobrobit Hrvatske

Nakon uskrsnoga euharistijskog slavlja u Zagrebačkoj katedrali premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković razgovarali su s kardinalom Josipom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru

Nakon misnog slavlja predsjednik Plenković je ispred zagrebačke prvostolnice zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima i svim hrvatskim ljudima.

"Nakon lijepe propovijedi uzoritog kardinala Bozanića, njegovih poruka nade, zajedništva, solidarnosti i dijaloga, vjerujem da ćemo obnovljeni i nadahnuti snagom uskrsnuća Kristova biti još angažiraniji za dobrobit svih hrvatskih ljudi", poručio je Plenković.

Istaknuo je da Vlada radi sve što je u moći državnih institucija kako bi poboljšala gospodarsko stanje i životni standard, osobito vodeći računa o kršćanskom načelu solidarnosti.

"Pokazali smo to podizanjem minimalne plaće i rastom prosječne plaće, smanjenjem poreznog opterećenja za građane, dok indeksacijom mirovina nastojimo brinuti o našim građanima treće generacije. Uvjeren sam u nastavak pozitivnih ekonomskih trendova koji će pridonijeti kvalitetnijem životu svih naših sugrađana", kazao je Plenković.

Na novinarski upit o kritikama Crkve uslijed najave ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, naglasio je da je Vlada interpretativnom izjavom adresirala sve strahove i zabrinutosti.

"Na taj način vrlo čvrsto, vrlo jasno otklanjamo sve strahove što se tiče provedbe Konvencije", rekao je Plenković.

Teme