Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Virovitica | 24. 2. 2018.

Viroexpo je među uglednijim sajmovima u Hrvatskoj

Uoči 4. sjednice za Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, premijer Plenković obišao je 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici

Predsjednik Vlade čestitao je organizatorima, kazavši da je Viroexpo jedan od uglednijih i relevantnijih sajmova u Hrvatskoj, čemu svjedoči i činjenica da se ove godine predstavljaju izlagači iz rekordnih 29 zemalja.

Istaknuo je da je Vlada Republike Hrvatske prepoznala koliko je Viroexpo važan za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju te je na sjednici 21.12.2017. godine prihvatila pokroviteljstvo nad ovogodišnjim sajmom.

Po završetku četvrte sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, premijer Plenković obišao je rodnu kuću i muzej Petra Preradovića u Grabrovnici u povodu 200 obljetnice njegova rođenja. Izrazio je zadovoljstvo posjetom, istaknuvši je da je riječ o velikom pjesniku Hrvatskoga narodnog preporoda.

"Uvijek nastojimo poticati našu kulturu, baštinu i identitet, a on je tome dao izuzetno veliki doprinos", kazao je Plenković.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 8.2.2018. prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem dvjestote obljetnice rođenja hrvatskog pjesnika i domoljuba Petra Preradovića, koja će se održati u Virovitičko-podravskoj županiji tijekom 2018. godine.

U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.