Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Virovitica | 16. 10. 2011.

Tribina o slobodi kretanja radnika

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u tribini »Radne migracije u Europskoj uniji s posebnim naglaskom na slobodu kretanja radnika«, koju je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija organiziralo u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije Virovitičko-podravske županije, u srijedu, 26. listopada u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije

Prezentaciju je održala i mr. sc. Ivana Vukorepa, voditeljica radne skupine za pripremu pregovora za poglavlje 2. – Sloboda kretanja radnika, a skup je otvorio župan Virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Državni tajnik Plenković predstavio je aktivnosti vezane za informiranje hrvatske javnosti o prednostima članstva u Uniji za građane. Pojasnio je daljnje korake vezane za potpisivanje Ugovora o pristupanju i njegovu ratifikaciju. Govorio je o aktualnim naporima Europske unije na rješavanju dužničke krize te za jačanje europskog stabilizacijskog mehanizma. Pojasnio je ključne aspekte politike proširenja Europske unije te značaj članstva Republike Hrvatske u Uniji za države jugoistočne Europe.

Predavanje je bilo organizirano za studente, srednjoškolce, nezaposlene, predstavnike lokalne i regionalne samouprave te poduzetnike i obrtnike.

Državni tajnik Plenković susreo se i s gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom te je gostovao u emisiji Radio Virovitice posvećenoj EU temama.

Teme