Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 30. 11. 2017.

Predsjednik Vlade predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom

Razgovarali su o nastavku suradnje i djelovanju na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj te mjerama i aktivnostima što ih poduzima Vlada

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s predsjednikom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislavom Bobušem, zastupnicom u Hrvatskom saboru Ljubicom Lukačić, pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak te s predstavnicima drugih saveza udruga osoba s invaliditetom.

Uz predsjednika Vlade bili su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Razgovarali su o nastavku suradnje i djelovanju na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj te mjerama i aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske poduzima.

U svom obraćanju, predsjednik Vlade Andrej Plenković je podsjetio na susret s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom održanom prije godinu dana, ocijenivši ga svojevrsnim putokazom za djelovanje i aktivnosti Vlade, koja kroz različite resore skrbi o osobama s invaliditetom.

Predstavnici udruga zahvalili su predsjedniku Vlade na konstruktivnom dijalogu i naglasili dobru suradnju koju imaju s ministrima pojedinih resora. U raspravi su ukazali na probleme s kojima se svakodnevno susreću u praksi te sugerirali mogućnosti njihovog rješavanja.

Predsjednik Vlade Plenković je naglasio otvorenost ove Vlade za suradnju te njenu opredijeljenost za politiku uključivanja osoba s invaliditetom u svim područjima društvenog života.