Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 11. 2017.

Predsjednik Vlade sa svjetskim prvakom u gimnastici Tinom Srbićem

Premijer Plenković primio je osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu Tina Srbića i izaslanstvo Hrvatskoga gimnastičkoga saveza, na čelu s predsjednikom Stevom Tkalčecom

Predsjednik Vlade Plenković još je jednom čestitao svjetskom prvaku Tinu Srbiću i Savezu koji u posljednjih desetak godina ostvaruje sve bolje sportske rezultate. 

Predstavnici Saveza izvijestili su predsjednika Vlade o predstojećem Izbornom kongresu Europske gimnastičke federacije, čije je domaćinstvo Split dobio u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Na kongresu koji će se održati idućega tjedna, bit će izabran predsjednik i sva tijela Europske gimnastičke federacije te ga u Savezu smatraju korakom bliže hrvatskoj kandidaturi za Europsko prvenstvo u gimnastici.

S obzirom na velik broj sudionika Kongresa iz svih europskih zemalja te na poželjnu sinergiju i usku povezanost kongresnog i sportskog turizma, na sastanku je bilo govora o uključivanju Ministarstva turizma u organizaciju ovog događaja značajnog za dodatnu promociju Hrvatske u sportskom i turističkom smislu.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku je sudjelovala državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić. 

Teme