Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Göteborg | 17. 11. 2017.

Nezaposlenost se smanjuje, idemo k povećanju zaposlenosti u Hrvatskoj

Sastanak na vrhu »Social Summit for Fair Jobs and Growth« okupio je šefove država i vlada i socijalne partnere koji će raspravljati o jačanju socijalne Europe i pravednijem europskom tržištu rada

Summit organiziraju predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i švedski premijer Stefan Löfven. Predsjednika Vlade Plenkovića prati ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

U izjavi za medije uoči početka Summita Plenković je rekao da će se danas usvojiti Europski stup socijalnih prava, koji je inicirala Švedska. Riječ je o nastavku rasprave iz Rima otprije sedam mjeseci.

Pojasnio je da je ideja rasprave da se dobre prakse zemalja s izrazitom socijalnom dimenzijom primijene u svim članicama Europske unije.

„Stoga će današnji Summit biti prigoda da izvijestimo i naše partnere o svemu onome što Hrvatska radi na zapošljavanju i na smanjenju nejednakosti u društvu. Stopa nezaposlenosti se smanjuje, idemo k podizanju stope zaposlenosti u Hrvatskoj, idealno bi bilo do 68 posto do kraja mandata“, poručio je predsjednik Vlade.