Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 3. 10. 2011.

Otvoreno 68. međunarodno zasjedanje Europskog parlamenta mladih

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković održao je u ponedjeljak, 3. listopada 2011. kao izaslanik predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, pozdravni govor na otvorenju 68. Međunarodnog zasjedanja Europskog parlamenta mladih, u organizaciji Europskog parlamenta mladih Hrvatske

Državni tajnik Plenković pozdravio je projekt Europskog parlamenta mladih čiji rad Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija podržava već dugi niz godina. Aktivnosti Europskog parlamenta mladih dokazuju da različiti jezici i različite kulture u današnjoj dinamičnoj Europi predstavljaju poveznicu za stjecanje novih iskustava. Dnevni red ovog zasjedanja bit će prilika za raspravu o vanjskoj politici, ekonomskim, socijalnim i drugim aktualnim temama bitnim za budućnost Europske unije.

Državni tajnik Plenković izrazio je zadovoljstvo što se ovogodišnje međunarodno zasjedanje po prvi puta održava u Zagrebu i to u trenutku završetka pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom. Govoreći o koracima koji prethode potpisivanju Ugovora o pristupanju naglasio je ulogu Europskog parlamenta, a nakon potpisivanja Ugovora, značaj parlamenata država članica u procesu njegove ratifikacije.

68. Međunarodno zasjedanje Europskog parlamenta mladih okupit će više od 250 mladih iz 35 europskih zemalja, a rezolucije koje će biti usvojene u formi savjetodavnog mišljenja uputit će se Europskom parlamentu.

Teme