Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Split | 14. 8. 2017.

Vlada podupire sve što Split čini mediteranskim središtem kulture

Plenković je nazočio premijeri baleta Derviš i smrt u splitskom HNK-u te dodjeli nagrada Judita na zatvaranju 63. Splitskog ljeta. Sastao se i sa šestoricom američkih senatora s kojima je razgovarao o hrvatsko-američkim odnosima.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što će nazočiti završnici Splitskog ljeta, rekavši da Vlada podupire Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Marulićeve dane, Splitsko ljeto, a i ubuduće će podržati sve što Split čini mediteranskim središtem hrvatske kulture i baštine.

Tijekom poslijepodneva predsjednik Vlade sastao se u Splitu sa šestoricom američkih senatora s kojima je razgovarao o hrvatsko-američkim odnosima i sigurnosti na jugoistoku Europe.

"Imali smo odličan dijalog prigodom njihovog boravka u više država regije", rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Uz njega, sastanku sa senatorima Blunntom, Cornynom, Cochranom, Collins, Cottonom i Tillisom nazočili su ministar obrane i potpredsjednik Vlade Krstičević, načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov, Marija Pejčinović Burić, ministrica vanjskih poslova, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes, župan Blaženko Boban, gradonačelnik Andro Krstulović Opara te saborski zastupnici Petar Škorić i Ante Sanader.