Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zemunik Donji | 21. 7. 2017.

Svakodnevno gašenje požara odražava domoljublje hrvatskih pilota

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku Donjem

U svom je govoru predsjednik Vlade izrazio zadovoljstvo posjetom 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koja u svom sastavu ima i Protupožarnu eskadrilu. Ponovno je iskazao zahvalnost svim pilotima i tehničarima koji su proteklih mjeseci kontinuirano pridonosili u gašenju požara u dalmatinskim, ali i drugim priobalnim županijama. 

Predsjednik Vlade istaknuo je da su piloti i tehničari ove godine proveli 36 dana u zrakoplovima gaseći požare. „Taj angažman i požrtvovnost odražavaju domoljublje hrvatskih vojnika i pilota“, poručio je Plenković. 

Predsjednik Vlade naglasio je da se ovih dana očituje svakodnevna suradnja i sinergija Hrvatske vojske sa svim segmentima civilnih vlasti i institucija. 

Posebno je zahvalio pilotima i na međunarodnom angažmanu, kazavši da je Vlada jučer donijela Odluku o uporabi Oružanih snaga Republike Hrvatske radi pružanja humanitarne pomoći Crnoj Gori. Predsjednik Vlade podsjetio je i na profesionalnost i veliki doprinos hrvatskih pilota u gašenjupožara u Izraelu tijekom proteklih mjeseci. 

Devedeset i treća zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem u svom sastavu ima četiri eskadrile, Eskadrilu aviona, Eskadrilu helikoptera, Protupožarnu eskadrilu i Eskadrilu transportnih helikoptera dislociranu u Divuljama. U postrojbi djeluje i akrobatska grupa Krila Oluje.

Teme