Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Sinj | 21. 7. 2017.

Ispunjava se obećanje o rasporedu vojske u različite dijelove Hrvatske

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo time što je Sinj kao grad alkara, grad velike tradicije, povijesti i baštine, ponovno domaćin Hrvatskoj vojsci

Predsjednik Vlade Andrej Plenković još jednom je čestitao pripadnicima Hrvatske vojske, potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću te načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga generalu Mirku Šundovu na otvorenju vojarne „126. brigade HV-a“ u Sinju.

„Smatram da na ovaj način ostvarujemo povratak Hrvatske vojske u Sinj, Vukovar, Varaždin i Ploče, što pridonosi kvalitetnijem rasporedu Hrvatske vojske unutar naših granica, njihovoj mobilnosti i spremnosti, u slučaju potrebe za obranu teritorijalnog integriteta zemlje, ali i za učinkovitost u različitim drugim potrebama kada Oružane snage mogu biti pozvane, poput elementarnih nepogoda“, poručio je Plenković.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo što Sinj kao grad alkara, grad velike tradicije, povijesti i baštine ponovno ima Hrvatsku vojsku. Pohvalio je koncept ministra obrane kojim se profesionalne obveze hrvatskih vojnika usklađuju s njihovim obiteljskim životom, poručivši kako vjeruje da će se to na najbolji mogući način ostvariti i u Sinju.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da Vlada tijekom svog mandala želi redefinirati sustav sigurnosti i uspostaviti sustav domovinske sigurnosti. U prilog tome naveo je da Hrvatska ima novu Strategiju nacionalne sigurnosti, kojom Hrvatska dobiva partnerstvo za sigurnost.

Rekao je i da su požari koji su ovih dana pogodili Dalmaciju pokazali da treba bolje uvezati snage koje se bave sigurnošću na državnoj razini.

Potpredsjednik Vlade naglasio je da se u sustav domovinske sigurnosti želi uključiti i građane, udruge građana i braniteljske udruge, kako bi se jednom sinergijom moglo pravilno reagirati u situacijama poput aktualnih požara.

Važnim je ocijenio i raspored Hrvatske vojske u različite dijelove Hrvatske, izrazivši zadovoljstvo što se sada dana obećanja i realiziraju. Najavio je da će do kraja ove godine dio vojske biti raspoređen u Vukovar, a 2018. i 2019. godini u Varaždin i Ploče.

Potpredsjednik Vlade Krstičević naglasio je da je ponosan što je na čelu Ministarstva obrane, dok je predsjednik Vlade Plenković istaknuo da ministar obrane pridonosi radu Vlade te ga cijeni kao čovjeka i političara.