Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 18. 7. 2017.

Naši mladi opet osjećaju vezu između domovinske i iseljene Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je u Zagrebu IV. Hrvatske svjetske igre, amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluje više od 1.000 sportaša iz Hrvatske i svijeta

Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je da je ova manifestacija, na kojoj već nekoliko godina ustrajno radi Hrvatski svjetski kongres uz čvrstu potporu Vlade, izvrsna prigoda da mladi ljudi nakon niza generacija osjete poveznicu između domovinske i iseljene Hrvatske. Izrazio je zadovoljstvo time što su otvorenju nazočili brojni saborski zastupnici, a među njima i oni koji predstavljaju Hrvate izvan Hrvatske.

"Naš je politički sustav po tome specifičan i njihova je zadaća da budu vaš glas i vaša poveznica u predstavničkom tijelu hrvatskoga naroda, bio on u zemlji ili dijaspori", kazao je Plenković.

Premijer Plenković osobito je pohvalio to što je mnogo sudionika stiglo iz prekooceanskih zemalja, rekavši da to pokazuje njihov entuzijazam i osjećaj pripadnosti Hrvatskoj kao svojoj izvornoj domovini.

Bit će mi drago da u ovih nekoliko dana osjetite i međusobnu povezanost i Hrvatsku danas, 2017. godine, rekao je premijer. Vaša je domovina ostvarila sve svoje strateške nacionalne zadaće i želi da svim Hrvatima diljem svijeta uvijek bude draga i lijepa te, kao što glasi tema ovih IV. Igara," jedna Hrvatska", zaključio je Plenković.