Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vukovar | 8. 9. 2011.

»Perspektive Republike Hrvatske u Europskoj uniji«

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković održao je izlaganje "Perspektive Republike Hrvatske u Europskoj uniji«, u četvrtak, 8. rujna 2011. u Vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru

Državni tajnik Plenković govorio je o procesu pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom tijekom posljednjih godina. Predstavio je pozitivne učinke završetka hrvatskih pregovora i sveobuhvatnih reformi, te prednosti članstva u Uniji za hrvatsko društvo u cjelini. Posebno je naglasio pozitivne strane članstva za gospodarstvo i poljoprivredni sektor, kao i mogućnosti korištenja sredstava iz EU fondova. Govorio je i o aktualnim političkim, gospodarskim i financijskim zbivanjima unutar Europske unije.

U okviru provedbe komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, državni tajnik Plenković predstavio je aktivnosti koje se unutar te strategije poduzimaju, kao i one povezane s referendumom o pristupanju Uniji. Iznio je i planiranu dinamiku vezanu uz potpisivanje Ugovora o pristupanju.

Predavanje je bilo organizirano za predstavnike gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije, te članove Županijskog savjeta za europske integracije. Uvodnu riječ održali su Željko Cirba, zamjenik župana za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije i Gabrijela Žalac, v.d. pročelnice Upravnog odijela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj.