Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 20. 6. 2017.

Plenković s izaslanstvom Saveza gluhoslijepih osoba Dodir

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je izaslanstvo Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, na čelu s njegovom predsjednicom dr. sc. Sanjom Tarczay

Sastanku je nazočila i zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić te državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa.

Predstavnice Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir izvijestile su predsjednika Vlade o problematici gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj te aktivnostima koje se poduzimaju za aktivno i potpuno uključenje osoba s gluhosljepoćom u sve tijekove svakodnevnog života.

Predsjednica Saveza Sanja Tarczay naglasila je važnost uvođenja prevoditelja znakovnog jezika u vrtiće kako bi se osiguralo izjednačavanje mogućnosti u predškolskom odgoju za gluhoslijepu, gluhu i nagluhu djecu.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zadužio je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Savezom gluhoslijepih osoba Dodir, pronađe najbolje inkluzivno i dugoročno sustavno rješenje navedenog problema za djecu najranije dobi.