Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 5. 6. 2017.

Film ​»General« objektivno prikazuje pobjedničku Hrvatsku vojsku

Predsjednik Vlade Plenković primio je posjet redatelja filma Antuna Vrdoljaka, glavnog glumca Gorana Višnjića, koji će utjeloviti lik generala Ante Gotovine, i Andriju Vrdoljaka, zaduženog za produkciju

Antun Vrdoljak i Goran Višnjić upoznali su predsjednika Vlade s napretkom u snimanju filma, koji obrađuje teme iz Domovinskoga rata, neke od ključnih vojno-redarstvenih operacija, ratni i životni put generala Ante Gotovine i hrvatskih dragovoljaca.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo što se filmom žele objektivno i istinito prikazati činjenice i povijesne okolnosti iz tog razdoblja pobjedničke Hrvatske vojske, kao i uvjerenje da će film i serija zasigurno pridonijeti popularizaciji Hrvatske vojske i vojnog poziva.

Logističku potporu i pomoć pri snimanju filma »General« pruža Ministarstvo obrane, u skladu s odlukom Vlade iz ožujka ove godine.

Uz predsjednika Vlade stoga su bili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov.