Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 27. 5. 2017.

Velika smjena straže tradicija je hrvatske vojske i zagrebačka atrakcija

Predsjednik Vlade Plenković nazočio je ceremonijalnoj smjeni straže na Trgu Sv. Marka

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U izjavi novinarima, predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstićeviću i zapovjedniku Glavnog stožera Oružanih snaga Mirku Šundovu na obnavljanju ceremonije Velike smjene straže, koja pridonosi tradiciji hrvatske vojske, ali i turističkoj atrakciji grada Zagreba. Izrazio je uvjerenje da će ova ceremonija, koja će se izvoditi tijekom šest mjeseci, privući veliki broj turista.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević izrazio je zadovoljstvo povratkom ceremonije smjena Velike straže nakon sedamnaest godina, koju je izvela Počasno-zaštitna bojna Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Naglasio je da je ova ceremonija jedan od simbola hrvatske države te je u funkciji promicanja hrvatske pobjedničke vojske, hrvatske tradicije i hrvatskog identiteta. "Ovo imamo i u drugim europskim metropolama i meni je drago da ćemo to imati u našem Zagrebu i našoj Hrvatskoj", kazao je potpredsjednik Krstičević.

Na pitanje o izjavi direktora Sberbanke o suradnji s hrvatskom Vladom, predsjednik Vlade Plenković je kazao da će se sastanak s predstavnicima Sberbanke održati sljedeći tjedan.