Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Požega | 26. 5. 2017.

Projektom Slavonija Vlada pomaže razvoj Požeško-slavonske županije

Predsjednik HDZ-a Plenković u Požegi je snažno podržao HDZ-ova gradonačelničkog kandidata Darka Puljašića i ujedno Ivicu Kovačevića, kandidata za načelnika Općine Jakšić

Na gradskom trgu, predsjednik Plenković se susreo s kandidatima HDZ-a, brojnim članovima i simpatizerima. Dočekali su ga predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a Franjo Lucić i župan Alojz Tomašević, koji je pobjedom u prvom krugu lokalnih izbora potvrdio svoj mandat.

Predsjednik Plenković čestitao je požeško-slavonskom HDZ-u na izvrsnim rezultatima u prvom krugu lokalnih izbora:

"Najprije želim čestitati Županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije na sjajnim rezultatima u prvom krugu lokalnih izbora. Pobijedili smo u četiri grada, četiri općine. Uvjerljiva je pobjeda našega župana Alojza Tomaševića, te smo dobili većinu u Županijskoj skupštini", poručio je Plenković.

Naglasio je i sjajan rezultat kandidata za gradonačelnika Požege Darka Puljašića.

"Siguran sam da će ostvariti uvjerljivu pobjedu u drugom krugu, kao i naš kolega Ivica Kovačević, koji ima četiri mandata u Jakšiću. Obojici je nedostajalo jako malo glasova kako bi se sve riješilo u prvom krugu te mislim da će Požeško-slavonska županija ponovno ostvariti 100-postotni rezultat - što su kolege prije nekoliko mjeseci ovdje i obećali", kazao je Plenković.

Kako je istaknuo Plenković, stranačke organizacije na terenu ponudile su najbolje kandidatkinje i kandidate i to je vidljivo na pobjedničkim rezultatima izbora:

"HDZ je ne samo u ovoj županiji, nego u svim županijama dala županijskim, gradskim i općinskim organizacijama da sugeriraju najbolje kandidate i kandidatkinje. A ovdje se pokazuje da imamo jedan kontinuitet povjerenja između stranke i većinskog dijela birača - što pokazuju i rezultati", istaknuo je Plenković.

Govoreći o aktivnostima Vlade RH vezanim za gospodarski rast i razvoj, izdvojio je „Projekt Slavonija“.

"Vlada RH je tu da pomogne sve razvoje projekte u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske. Potrebna je kvalitetnija cestovna infrastruktura, zaštita od poplava odnosno cjelovito upravljanje vodama gdje su svi ranije imali problema. Tako će se uz razvoj poljoprivrede, poduzetništva i sprečavanje daljnjeg odlaska stanovništva i mladih iz Slavonije, nastojati napraviti iskorak", zaključio je Plenković.

Teme