Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vodice | 17. 5. 2017.

Obilaznica Vodica konkretan je primjer važnosti europskog proračuna

Predsjednik Vlade Plenković nazočio je danas puštanju u promet novoizgrađene zaobilaznice oko Vodica

Premijer Plenković naglasio je da će nova cesta pridonijeti rasterećenju prometa, osobito tijekom turističke sezone, te kvalitetnijem životu Vodičanki i Vodičana. Napomenuvši da je projekt, vrijedan preko 68 milijuna kuna, financiran u iznosu od 85 posto sredstvima iz fondova Europske unije, predsjednik Vlade Plenković poručio je da se i u ovom slučaju ponovno vidi konkretna redistribucijska snaga europskoga proračuna na izgradnji hrvatske prometne infrastrukture.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković čestitao je svima koji su sudjelovali u izgradnji ovog vrlo važnog infrastrukturnog projekta za Vodice i Šibensko-Kninsku županiju, na kojem su radovi počeli u srpnju prošle godine. Istaknuo je da je ovaj projekt primjer kako treba realizirati projekte u suradnji s lokalnom samoupravom. Podsjetio je da je Vlada na prošlotjednoj sjednici usvojila Program građenja i održavanja svih državnih cesta i autocesta, u koji su uvršteni i ostali cestovni prioriteti Šibensko-kninske županije.

Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine cca 5.1 km te sa na svom početku iz smjera Zadra spaja na postojeću državnu cestu D8 prije poslovne zone Vodice. Nova zaobilaznica odvaja lokalni i tranzitni promet, povećava sigurnost sudionika u prometu te poboljšava vezu s otocima.