Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Vukovar | 6. 5. 2017.

Ovo je pravi spoj Slavonije i Dalmacije, Vukovara i Sinja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je Svečanoj Sinjskoj alci koja je održana u Vukovaru, a posvećena je Vukovaru i svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu

"Vukovar je simbol hrvatske slobode, simbol Domovinskog rata, simbol obrane Hrvatske", rekao je premijer Plenković te izrazio oduševljenje ovim jedinstvenim poklonom Sinjana Gradu heroju, ali i gostoprimstvom Vukovaraca - "velikim slavonskim srcem".

Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica donirat će se Centru za djecu s teškoćama u razvoju Juraj Bonači Split, podružnici Sinj.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je pobjedniku današnje Svečane alke, Anti Zorici, istaknuvši kako je ovo "spoj Dalmacije i Slavonije, Sinja i Vukovara, naše povijesti, naše tradicije i baštine, s puno simbolike domoljublja, obrane i svega onoga što čini našu kulturu i našu tradiciju".

"Vukovar je simbol hrvatske slobode, simbol Domovinskog rata, simbol obrane Hrvatske", rekao je premijer te izrazio oduševljenje ovim jedinstvenim poklonom Sinjana Gradu heroju, ali i gostoprimstvom Vukovaraca - "velikim slavonskim srcem", kako je rekao.

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović ponovila je potrebu kontinuiranog davanja priznanja svim hrvatskim braniteljima koji su svojim životima podnijeli najveću žrtvu za slobodnu, demokratsku Hrvatsku i izrazila nadu da će Vlada RH i Hrvatski sabor uskoro donijeti novi zakon o hrvatskim braniteljima te tako poslati snažnu poruku za zaštitu dostojanstva Domovinskog rata.