Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Čepin | 6. 5. 2017.

Slavonija nudi najkvalitetnije prehrambene proizvode na tržištu

Premijer Plenković posjetio je pogone tvrtke Žito, kroz koje ga je proveo njezin vlasnik Marko Pipunić, koji je ove godine dobio priznanje kao jedan od najuspješnijih poduzetnika

"Impresivno je vidjeti kako 1500 ljudi radi na procesu koji traje nekoliko godina – od vrlo pedantno ispitanog porijekla mesa, procesa rada i sazrijevanja salama i pršuta te konačnog njihovog brendiranja i slanja na tržišta", rekao je predsjednik Vlade te dodao je najveća vrijednost velikih investicija u Osijeku i u Slavoniji poruka da se može izaći na tržište sa završnim proizvodom. "Slavonija nudi na domaće i inozemno tržište mesne prehrambene proizvode, sasvim novu kvalitetu", zaključio je predsjednik Vlade čestitavši gospodinu Pipuniću i njegovim suradnicima.

Vlasnik tvrtke Žito d.o.o. Marko Pipunić zahvalio je predsjedniku i članovima Vlade na posjetu, rekavši je njihova želja da Slavonija postane prepoznatljiva po proizvodu.

"Naša je želja da brendiramo Slavoniju po pršutu, mislim da smo na i da od danas Slavoniju biti bolja za život", kazao je Pipunić. Istaknuo je da Vladu vidi kao partnera, još jednom zahvalio predsjedniku Vlade i njegovim suradnicima na posjeti te zaključio "Ostanemo li sami, ništa ne možemo napraviti. Imamo li zajedničke interese, a vjerujem da imamo – u Slavoniji od danas kreće bolji život".