Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Virovitica | 25. 4. 2017.

Politika moje Vlade usmjerena je na razvoj istoka Hrvatske

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u predstavljanju HDZ-ovih kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike na lokalnim izborima u Virovitičko-podravskoj županiji

Osim predsjednika Plenkovića predstavljanju su nazočili potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić, kandidat za virovitičko-podravskog župana Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak te brojni drugi.

Predsjednik Plenković u svom je govoru sve pozvao da pokažu snažnu i čvrstu potporu kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a na lokalnim izborima 21. svibnja.

"Činjenica da HDZ uživa tako visoki stupanj povjerenja birača u Virovitičko-podravskoj županiji za sve nas predstavlja i priznanje i obvezu. Izbori na lokalnoj razini najbliži su ljudima, a u tome je HDZ u Virovitičko-podravskoj županiji pokazao vjerodostojnost - i u razvojnom i političkom smislu. Stoga, politika naše Vlade je usmjerena upravo na istok Hrvatske – na Podravinu, Slavoniju, Baranju i Srijem'', poručio je Plenković.

Plenković je istaknuo iznimnu važnost Projekta Slavonija za razvoj istoka Hrvatske.

"Činjenica da su Tomislav Tolušić na čelu Ministarstva poljoprivrede, Gabrijela Žalac na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te Zdravko Marić na čelu Ministarstva financija šalje jasnu poruku. Taj trokut troje mladih ministara ove Vlade ima zadaću da operativno uz potporu svih drugih ministara provodi "Projekt Slavonija", kazao je Plenković.