Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 23. 4. 2017.

Tour of Croatia sjajna je promidžba sporta i Hrvatske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je završnici trećeg izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia na Trgu Sv. Marka u Zagrebu

Tom prigodom uručio je nagrade pobjedniku utrke, talijanskom biciklistu Vincezu Nibali, drugoplasiranom slovenskom biciklistu Janu Polancu te Nizozemcu Boyu van Poppelu, koji je osvojio treće mjesto.

U izjavi za medije, premijer Andrej Plenković čestitao je još jednom pobjedniku utrke Vincezu Nibali. Naglasio je da je Tour of Croatia predivna utrka koja je promovirala biciklizam i sport te Hrvatsku kao turističku zemlju. Zahvalio je organizatorima na sjajnom radu, kao i na pomoći svima onima diljem hrvatskih županija, gdje su se odvile pojedine etape utrke.

Izrazio je zadovoljstvo što su Hrvatska turistička zajednica i Vlada Republike Hrvatske, kao sponzori, pomogli da se održi ova velika biciklistička utrka. Podsjetio je kako se treće izdanje utrke Tour of Croatia prenosilo u 180 zemalja te je na njoj sudjelovalo 160 sjajnih biciklista. "Polako se stabilizira naše mjesto na biciklističkoj karti svijeta", zaključio je premijer Plenković.

Teme