Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 15. 3. 2017.

Očekujemo da uprava Agrokora donese mudre i korisne odluke

Premijer Plenković pozvao je na smirenost u javnoj raspravi o Agrokoru, jer nema razloga za uznemirenost ni za ishitrene reakcije

Premijer Plenković istaknuo je u izjavi za medije da se članovi Vlade često sastaju s vodećim hrvatskim i međunarodnim gospodarstvenicima te apelirao na sve da „malo smire loptu“ jer, kako je rekao, sastanci koji su se odvili prije nekoliko tjedana, a o kojima se danas raspravlja, nisu  razlog ni za kakvu dramu ni za uznemirenost.

„Agrokor je velika hrvatska kompanija za čije je vođenje prije svega odgovoran vlasnik i uprava. Očekujemo da upravljanje poslovima Agrokora bude na razini koju očekuju i njegovi zaposlenici i njegovi partneri i njegovi dobavljači“, kazao je Plenković.

Dodao je da je u interesu hrvatske države da se ništa u vezi s Agrokorom ne odrazi negativno na stabilnost cjelovitoga hrvatskog gospodarstva i hrvatskoga financijskog sustava te je pritom naglasio da Vlada pomno prati situaciju. Istaknuvši da je Agrokor privatna kompanija, rekao je da će Vlada učiniti sve da hrvatsko gospodarstvo i njegov financijski sustav bude stabilan.

„Vodimo dijalog u mjeri u kojoj je to potrebno i očekujem da uprava Agrokora donosi mudre i korisne odluke  za kompaniju i sve njene  partnere“, poručio je Plenković.