Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 13. 3. 2017.

Radit ćemo na poboljšanju uvjeta za bavljenje športom

Predsjednik Vlade Plenković primio je izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu s predsjednikom Zlatkom Matešom. Uz predsjednika Vlade bila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.

Razgovarali su o rezultatima postignutim u 2016. godini, kao i o pripremama za predolimpijsku 2017. godinu u kontekstu nastupa hrvatskih športašica i športaša na Zimskim olimpijskim igrama – PyeongChang 2018.

Predsjednik Vlade pohvalio je aktivnosti Hrvatskog olimpijskog odbora, krovne organizacije hrvatskoga športa te istaknuo kako su nastojanja da se hrvatski šport unaprijedi ojačana i osnivanjem Središnjeg državnog ureda za šport. Dodao je da je važno raditi na poboljšanju uvjeta za bavljenje športom te pritom pohvalio brojne izvrsne rezultate hrvatskih športaša, koji su važni promotori Hrvatske u svijetu.

Izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora izvijestilo je predsjednika Vlade o aktivnostima u predolimpijskoj godini te je u tom kontekstu istaknulo da planira povećati sredstva olimpijskim kandidatima.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić najavila je izradu nacrta Nacionalnog programa športa.

Teme