Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 28. 2. 2017.

Cijena plina ostaje ista

Vlada je na telefonskoj sjednici propisala cijenu plina po kojoj će opskrbljivač na veleprodajnom tržištu prodavati plin za opskrbu kućanstava

Premijer Plenković najavio da će Vlada cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču HEP-u, koji kasnije prodaje prema drugim opskrbljivačima u javnoj mreži te ju napraviti takvom da građani neće osjetiti nikakvo povećanje cijene plina.

"Nalog koji sam dao nadležnom ministarstvu je da se naprave maksimalni napori kako se cijena plina ne bi povećala ni za građane niti za druge potrošače. Mislim da smo kvalitetnim i detaljnim pregovorima sa svim akterima koji sudjeluju u tom procesu došli u situaciju da ćemo cijenu plina definirati prema glavnom opskrbljivaču HEP-u koji kasnije prodaje prema drugim opskrbljivačima u javnoj mreži, i napraviti takvom da građani neće osjetiti bilo kakvo povećanje cijene plina", poručio je Plenković.

Istaknuo je kako je Vlada pronašla način kako da marginu i marže koji postoje na drugim stavkama smanji neovisno o povećanju cijene plina na europskom tržištu. I

Sukladno naputku predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Ministarstvo zaštite okoliša i energetike obavilo je razgovore sa svim dionicima koji sudjeluju u strukturi cijene plina, a temeljem donesene Odluke, cijena plina za kućanstva od travnja ostaje ista.