Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 2. 2017.

Vlada nastavlja podupirati rad Matice hrvatske

Uoči proslave 175. obljetnice Matice hrvatske predsjednik Vlade Plenković primio je njezinog predsjednika, potpredsjednika i glavnog tajnika

Premijer Plenković primio je predsjednika Matice hrvatske, akademika Stjepana Damjanovića, potpredsjednika prof. dr. sc. Stipu Boticu te glavnog tajnika Zorislava Lukića. Razgovarali su o djelovanju Matice kao najstarije hrvatske kulturne ustanove i o potpori koju uživa.

Izaslanstvo Matice hrvatske predstavilo je njezino bogato djelovanje na području njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda. Predstavljen je program proslave 175. obljetnice Matice hrvatske koja će se održati u subotu, 11. veljače, a kojoj će nazočiti i predsjednik Vlade Plenković.

Premijer Plenković istaknuo je spremnost Vlade da nastavi podupirati aktivnosti Matice usmjerene na razvoj umjetničkog i znanstvenog stvaralaštva, osobito s obzirom na to da je posrijedi jedna od ključnih kulturnih ustanova, koja djeluje od 1842. te je iznimno važan dio hrvatske kullturne tradicije.