Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zlatar Bistrica, Andraševec | 6. 2. 2017.

Vlada ulaže u bolju prometnu povezanost Hrvatskoga zagorja

Prilikom svečanog puštanja u promet dijela brze ceste između Andraševca i Bedekovčine premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo dovršenjem ove dionice koja povezuje Zabok i Popovec kao sjeverna obilaznica Zagreba i Zagrebačke gore

Dionica brze ceste Zlatar Bistrica – Andraševec, na kojoj su obavljeni radovi u vrijednosti od 120 milijuna kuna, duga je 6,4 kilometara. Izgradnja cijele brze ceste rasteretit će prometnice u ovom dijelu Hrvatske i omogućiti građanima kvalitetniju povezanost, koja dakako utječe i na gospodarski razvitak Krapinsko-zagorske županije.

Na svečanosti puštanja u promet premijer Plenković naglasio je da je posrijedi projekt u koji su Hrvatske ceste proteklih godina uložile znatna sredstva i koji će pridonijeti boljoj prometnoj povezanosti Hrvatskoga zagorja, osobito naselja uz autocestu, i poslužiti svima onima koji idu dalje prema Zlatar Bistrici odnosno prema svetištu u Mariji Bistrici.

Dodao je kako vjeruje da će se projekt nastaviti ove i iduće godine, kada bi trebala biti dovršena dionice do Zlatar Bistrice, a potom i do Popovca. Naveo je da bi se time u znatnoj mjeri rasteretio promet autocestom, a također bi se pravac A4, tj. cesta koja vodi od Mađarske do Zagreba i Varaždina, bolje povezao s prometnicom prema Macelju.

"Mislim da je to još jedan iskorak prema gospodarskom razvitku i jačanju prometne infrastrukture u Hrvatskome zagorju. Zahvaljujem i čestitam svima koji su ovom velikom projektu za Zagorje dali značajan doprinos, posebno ministru Butkoviću sa suradnicima i ministru Kuščeviću, koji je također dao svoj doprinos, kao i županu Kolaru, koji dobiva vrlo važan sadržaj u Krapinsko-zagorskoj županiji", poručio je Plenković.