Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 2. 1. 2017.

Sljemenska utrka važna je za promociju hrvatskog sporta i turizma

Predsjednik Vlade Plenković primio je Mihu Glavića i Vedrana Pavleka, predsjednika i direktora Hrvatskoga skijaškog saveza

Uz predsjednika Vlade Plenkovića bili su državna tajnica Središnjeg državnoga ureda za šport Janica Kostelić i predstojnik Ureda premijera Davor Božinović. Razgovarali su o utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017, koje će se održati 3. i 5. siječnja 2017. godine. Predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavić i direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek upoznali su premijera Plenkovića s detaljima ovog iznimnog sportskog događaja, koji će ove godine biti posebno atraktivan zbog natjecanja  ukupnih pobjednika FIS Svjetskog kupa u samom centru Zagreba. Kazali su da se uz organizaciju slalomskih utrka ove godine obilježava i 50 godina prve utrke FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju, sa središnjom proslavom „Zagreb slavi 50 godina FIS Svjetskog kupa“ u centru grada.

Plenković je najavio da će pratiti utrke Svjetskog skijaškog kupa, naglasivši kako su sljemenske utrke posebno važne za promociju hrvatskog sporta, osobito skijanja, kao i za hrvatski turizam. Prihvatio je ulogu predsjednika Počasnog odbora utrka Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ – Zagreb/Sljeme 2017.

Teme