Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Virovitica | 16. 12. 2016.

Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija

Da bi se upoznao s ključnim prioritetima hrvatskih županija, predsjednik Vlade Plenković posjetio je od početka mandata osamnaest županija. Danas je nakon Koprivničko-križevačke boravio u Virovitičko-podravskoj županiji.

U Virovitici se premijer Plenković, zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, sastao s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

Naglasio je da je zadovoljan time što se Virovitičko-podravska županija kvalitetno  razvija. Rekao je kako je ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je brza cesta koja bi donijela kvalitetniju povezanost županije i sa Zagrebom, Osijekom i prema autocesti te je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja. "Očito je da je u ovom dijelu Hrvatske, u kojem živi 84 tisuće ljudi, gospodarstvo dinamično; ulaže se u projekte, u razvoj poljoprivrede, drvno-prerađivačku i duhansku industriju. Drago mi je što sam kao predsjednik Vlade na samom početku mandata vrlo precizno razumio ključne prioritete za razvoj ove županije", ocijenio je Plenković.

Premijer Plenković održao je također radni sastanak s članovima Županijskog odbora HDZ-a Virovitičke županije, kojima se zahvalio za trud i doprinos pobjedi na izborima za Hrvatski sabor te su se osvrnuli na predstojeće lokalne izbore i važnost kontinuiteta izvrsnih rezultata u Virovitici i cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji.