Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 19. 11. 2016.

Otvorenje novouređenih prostorija u Klinici za dječje bolesti Zagreb

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočio je zajedno s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem otvorenju novouređenih prostora Jedinice za intenzivnu njegu i operacijske dvorane u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici

Tom prigodom predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je ovo značajan događaj za hrvatsku medicinu i kvalitetniju medicinsku skrb za najmlađe pacijente.

Premijera Plenkovića izvijestili su kako je Klinika za dječje bolesti Zagreb opremljena najsuvremenijom operacijskom dvoranom i jedinicom intenzivnog liječenja na svijetu. Operacijska dvorana potpuno je prilagođena djeci i revolucionarno je rješenje u području svjetske dječje kirurgije. Uz novu dvoranu, Klinika za dječje bolesti Zagreb predstavila je i potpuno novu jedinicu intenzivnog liječenja koja sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve te do posljednjih detalja prilagođen prostor za intenzivno liječenje djece. Bolnica u Klaićevoj ulici u Zagrebu brine o djeci iz cijele Hrvatske, a godišnje ih je u bolnici na liječenju više od 230 tisuća. Najsuvremenijom opremom postali su jedan od vodećih svjetskih centara. Ulaganje više od 15 milijuna kuna u novu dvoranu i jedinicu intenzivnog liječenja zasigurno je jedno od najvećih ulaganja u zdravstvu u 2016. godini.

"Briga o djeci je time podignuta na višu razinu i poticaj svima nama koji nosimo političku odgovornost da zajedno sa stručnim ljudima u hrvatskom zdravstvu prionemo zajedničkim snagama realizaciji izgradnje nove velike dječje bolnice koja bi omogućila kvalitetniju zdravstvenu skrb", istaknuo je Plenković. 

Dodao je da se u tom pogledu radi na osiguravanju odgovarajućih sredstava iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europske unije kako bi se omogućila realizacija ovog ključnog projekta.

Zahvalivši svim zdravstvenim djelatnicima  i svima koji su pridonijeli izgradnji novouređenog odjela, predsjednik Vlade izrazio je uvjerenje da će mali pacijenti od sada imati kvalitetniju skrb, a svi liječnici i medicinsko osoblje raditi u najsuvremenijim uvjetima.