Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Osijek | 19. 11. 2016.

Prioritet nam je ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske, osobito Slavonije

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Osijeku, a potom se susreo s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem i županom Vladimirom Šišljagićem

Nakon svečane sjednice, predsjednik Plenković održao je radni sastanak s proširenim Županijskim odborom Osječko-baranjske županije i Gradskim odborom grada Osijeka.

Tijekom svog govora okupljenim članovima, predsjednik Plenković se osvrnuo na izvrsne izborne rezultate HDZ-a, osobito u u IV. izbornoj jedinici i Osječko-baranjskoj županiji. Među ostalim, razgovaralo se o aktualnim aktivnostima povezanim s radom Vlade, o pripremi za lokalne izbore, o profilaciji HDZ-a kao stranke europskog desnog centra, Projektu Slavonija i regionalnom razvoju

Čestitavši svim članicama i članovima HDZ-a na obljetnici stranačkog ogranka u Osijeku, predsjednik Plenković istaknuo je da je HDZ u specifičnim okolnostima uspio ostvariti izbornu pobjedu i formirati stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu. "HDZ je čvrsto pozicioniran na političkom spektru desnog centra, a retorikom i pristupom ovim izborima uspjeli smo privući veliki broj glasača s desnice, desnog centra i političkog centra', ocijenio je Plenković.

Pojasnivši kako mu je cilj kao premijeru u kratkom razdoblju obići sve hrvatske županije, Plenković je kazao da je došao u Osječko-baranjsku županiju kako bi se s kolegama uvjerio koji su stvarni problemi i prioritetni projekti potrebni na terenu.

Govoreći o dinamici rada Vlade HDZ-a i MOST-a, Plenković je naglasio da se još nije događalo u Hrvatskoj da Vlada na svojim prvim sjednicama već ima paket od 15 zakona, koje se sada odnose na cjelovitu poreznu reformu. "Pobjednici ove porezne reforme su hrvatski građani, poduzetnici i proračun", smatra Plenković.

Poručio je stranačkim kolegama da očekuju potpunu konsolidaciju redova na razini županije, grada i općina kako bi HDZ bio spreman za predstojeće lokalne izbore u Osječko-baranjskoj županiji.

U Osijeku se predsjednik Plenković sastao s osječkim gradonačelnikom Ivicom Vrkićem i županom Osječko-baranjske županije Vladimirom Šišljagićem, s kojima je razgovarao o konkretnim rješenjima i projektima u gospodarstvu, poljoprivredi i prerađivačkoj industriji s ciljem zaustavljanja iseljavanja i razvoja Osijeka i županije.

"Vlada treba pomoći Slavoniji, u prometnom povezivanju, socijalnim i demografskim problemima te gospodarskim projektima i vodit ćemo računa o ravnomjernom regionalnom razvoju svih krajeva Hrvatske", poručio je Plenković.