Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Dubrovnik | 12. 11. 2016.

HDZ je konsolidiran i čvrsto ukorijenjen na desnom centru

Premijer Andrej Plenković u Dubrovniku je sudjelovao na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnutka Gradskog odbora HDZ-a

Čestitavši svim članicama i članovima HDZ-a, utemeljiteljicama i utemeljiteljima te hrvatskim braniteljima, predsjednik Plenković je istaknuo da je HDZ danas čvrsto ukorijenjen na političkom spektru desnog centra, gdje ga je trasirao i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

"U specifičnim smo okolnostima ponovno čvrsto stali na noge i konsolidirali se. Napravili smo to zajedno i to je dobro i za HDZ, i za Hrvatsku – šaljemo jasnu poruku političke stabilnosti", poručio je Plenković.

Komentirajući uhićenje pripadnika HVO-a u Orašju, Plenković je naglasio da će Hrvatska pružiti maksimalnu pravnu, financijsku i konzularnu pomoć pripadnicima HVO-a.

"Iznaći ćemo politički i pravni put kako u dijalogu s vlastima u BiH razriješiti pitanja o mogućim prijavama, koje se odnose na generale Hrvatske vojske", poručio je Plenković. Dodao je da Vlada i on osobno čvrsto stoje iza potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i svih časnika HV-a.

Najavio je da će u idućem tjednu na dnevnom redu Hrvatskog sabora biti predstavljen paket porezne reforme. Pojasnio je kako Vlada nastoji ostvariti tri kapitalna cilja: omogućiti veći dohodak građanima, rasteretiti poduzetnike i održati stabilnost javnih financija.

U Dubrovniku, Plenković se susreo s gradonačelnikom Androm Vlahušićem s kojim je razgovarao o ključnim dubrovačkim projektima, a potom i sa županom dubrovačko-neretvanskim, Nikolom Dobroslavićem. S njim je razgovarao o izgradnji Pelješkog mosta, autocesti od Metkovića do Osojnika, o Centru za gospodarenje otpadom te o tekućim projektima, izgradnji Studentskog doma i dogradnji Zračne luke te Terminalu u Gružu.

„Naravno da je prometno povezivanje jedno od najbitnijih stvari, mislim da je ovaj dio Hrvatske jedan od najmoćnijih, snažan za gospodarski i turistički razvoj Hrvatske i zato je bitno da u mandatu ove Vlade ostvarimo bitan napredak u povezivanju najjužnijeg dijela Hrvatske“, zaključio je Plenković u izjavi medijima.

Teme