Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 11. 2016.

Predsjednik Vlade Plenković s europskim povjerenikom Mimicom

Premijer Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s povjerenikom Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Nevenom Mimicom

Premijer Plenković i povjerenik Mimica razgovarali su o trenutnoj situaciji i aktualnim temama u  Europskoj uniji te o glavnim naglascima iz programa rada Europske komisije za 2017. godinu. Jedna od tema bila je i europski semestar te u tom smislu provedba širokog spektra mjera koje se odnose na jačanja fiskalnog okvira i upravljanja javnim financijama te provedbu drugih strukturnih reformi u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je jasnu proeuropsku opredijeljenost ove Vlade te je dodao kako očekuje podizanje kvalitete i učinkovitosti zastupanja stajališta, odnosno djelovanja hrvatskih predstavnika u Vijeću EU-a i drugim institucijama Europske unije.

Sugovornici su se složili da u razdoblju punom izazova Europska unija treba djelovati na principu europske solidarnosti i na temelju zajedničkog pravnog okvira i obaveza, uz puno poštivanje međusobnih različitosti i jačanje dijaloga.