Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Karlovac | 22. 10. 2016.

Otvaranje slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu

Na poziv gradonačelnika Karlovca Damira Jelića predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u otvorenju Aquatike, slatkovodnog akvarija u Karlovcu

Predsjednik Vlade u svom je obraćanju istaknuo da je projekt Aquatika vrijedan gotovo 37 milijuna kuna, dok pritom udjel sredstava iz europskih fondova iznosi čak 98%. To je dobar primjer članstva Hrvatske u Europskoj uniji te kvalitetnog rada na razini grada, županije i države. Aquatika je obogatila kulturnu i turističku ponudu, te će u tom pogledu biti referentna točka Hrvatske, Karlovačke županije i Grada Karlovca, zaključio je premijer Plenković.

Aquatika je prvi slatkovodini akvarij i muzej rijekâ u Hrvatskoj, a projektna ideja nastala u svibnju 2009. urodila je atrakcijom ne samo u turisitičkom nego također u ekološkom, obrazovnom i znanstvenom smislu. U pratnji ministrica Nade Murganić i Gabrijele Žalac te ministara Lovre Kuščević i Slavena Dobrovića predsjednik Vlade obišao je 25 akvarijska bazena s više od 100 vrsta riba koji se pretežu na gotovo 3 tisuće četvornih metara.