Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 10. 10. 2016.

Vlada će odmah početi rješavati ključne probleme građana

Gostujući u emisiji RTL Danas, mandatar za sastav nove hrvatske Vlade Andrej Plenković govorio je o prioritetima buduće hrvatske Vlade koju će predvoditi HDZ i MOST

U razgovoru s voditeljicom Mirjanom Hrgom za RTL Danas, predsjednik Plenković iznio je svoju viziju rada hrvatske Vlade za čiji je sastav dobio povjerenje od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Najavio je program Vlade koji će biti orijentiran na cjelovitu poreznu reformu i daljnje investiranje u generatore rasta – u sve one industrije koje mogu kreirati nova radna mjesta. „Želimo stabilnost javnih financija, nastavak obrazovne reforme i jačanje svih državnih institucija“, rekao je Plenković.

Plenković se i osvrnuo na sutrašnji sastanak s MOST-om na kojem će se razgovarati hoće li Vlada biti formirana prije izglasavanja MOST-ovih prijedloga, najavivši da će kao pravnik i legalist inzistirati na poštivanju procedure.

Komentirajući sastav buduće Vlade, Plenković je rekao kako HDZ kao najveća i stožerna hrvatska stranka ima vrlo kvalitetne stručnjake koji bi mogli formirati i nekoliko Vlada. ''Kao mandatar ću u nekoliko sljedećih dana voditi brojne razgovore s ciljem pronalaska najboljeg rješenja za budućnost Hrvatske'', poručio je Plenković.

Na pitanje o nastavku arbitraže oko INA-e, Plenković je istaknuo kako će se u trenutku preuzimanja odgovornosti za Hrvatsku temeljito upoznati sa svim detaljima o poslovanju INA-e, otvorenim pitanjima i pravnim procesima te će voditi računa da se državni interesi maksimalno zaštite.

Teme