Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 10. 10. 2016.

Plenković dobio mandat za sastavljanje Vlade

Nakon što je predočio 91 potpis potpore izabranih zastupnika, Andrej Plenković dobio je od predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović mandat za sastavljanje nove Vlade

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zahvalio je predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović na ukazanom povjerenju za mandat za sastav nove Vlade. Uručio joj je 91 potpis izabranih zastupnika u Hrvatski sabor. Naglasio je kako mandat koji mu je predsjednica povjerila predstavlja veliku čast i odgovornost, ali i obvezu da u što kraćem roku pristupi formiranju nove Vlade.

"Prioriteti Vlade odnosit će se na političku stabilnost, pravnu sigurnost, gospodarstvo, radna mjesta, konkurentnost, demografsku obnovu te društvena solidarnost", najavio je Plenković.

Dodao je da će se Vlada, uz izradu proračuna za 2017., predstaviti i cjelovitu poreznu reformu te ulagati u generatore rasta - poljoprivredu, industriju i turizam. "Upravo je pravna i porezna predvidljivost ključna za domaće gospodarske subjekte, ali i za strane ulagače", smatra Plenković.

Podsjetivši na sve važne nacionalne zadaće Hrvatska koje je ostvarila tijekom prvih 25 godina, Plenković je poručio kako sada predstoji  izgradnja moderne europske države u kojoj će se svi građani osjećati ugodno. Napomenuo je kako je i dogovorena podrška svih osam zastupnika nacionalnih manjina budućoj Vladi, što je kvalitetna poruka odgovornosti prema manjinama te zalog i jamstvo adekvatne zaštite prava Hrvata u susjednim zemljama. 

Teme