Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 7. 10. 2016.

Jednoglasna potpora stranačkih tijela HDZ-a dogovoru s MOST-om

Nakon svečanog prijama u Hrvatskom saboru povodom Dana neovisnosti Andrej Plenković pojasnio je detalje postignutog dogovora HDZ-a i MOST-a o sastavu buduće hrvatske vlade

U izjavi za medije nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, predsjednik Plenković istaknuo je kako je najvažnija tema sastanka bilo izvješće skupine koja je pregovarala s MOST-om i predstavnicima nacionalnih manjina. "Izvijestili smo vodstvo stranke s tijekom pregovora i postignutim dogovoru, kao i o dovoljnom broju potpisa zastupnika koje smo prikupili za dobivanje mandata od Predsjednice RH za sastavljanje nove Vlada Republike Hrvatske", poručio je Plenković. Dodao je da su svi kolege podržali postignuti dogovor i vjerodostojnu kombinaciju HDZ-a i MOST-a.

Podsjetivši kako je Predsjednica RH sazvala sjednicu Sabora za petak, Plenković je kazao da HDZ raspolaže s preko 90 potpisa za dobivanje mandat za sastav nove Vlade. Napomenuo je da buduća Vlada HDZ-a i MOST-a ide na koncept 18 ministarstava i četiri potpredsjednika Vlade koji bi izgledno imali i vlastite resore.

Plenković je naveo kako je HDZ, nakon što mu je hrvatski narod dao većinsko povjerenje, jasno odabrao da će prvo pregovarati s MOST-om. "Mogu slobodno reći da smo imali alternative, ali prioritet nam je bio MOST, a to je poruka vjerodostojnosti", zaključio je Plenković.

Teme