Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 16. 9. 2016.

Zajedno ćemo raditi na boljitku Hrvatske

Andrej Plenković sastao se s osnivačima Mladeži Hrvatske demokratske zajednice iz 1990-ih godina

Na inicijativu prvog predsjednik Mladeži HDZ-a Maria Kapulice, predsjednik Plenković održao je sastanak s utemeljiteljima Mladeži HDZ-a, s kojima je razgovarao o izbornoj pobjedi i transformaciji stranke te ključnim gospodarskim i političkim izazovima buduće HDZ-ove Vlade.

Plenković je istaknuo kako se radi o susretu potpore HDZ-u i izrazu spremnosti za novi angažman. Podsjetio je kako su mnogi od osnivača Mladeći na ovim izborima izabrani kao zastupnici u Hrvatski sabor, kao kolege Andro Krstulović Opara i Petar Škorić, a mnogi drugi bili su kandidati. "To je poruka zajedništva i spremnosti da radimo na boljitku Hrvatske", poručio je Plenković. Zahvalio se kolegam na svemu što su do sada učinili i na svemu što su sada, kao ljudi s uspješnim profesionalnim karijerama, spremni ponovno učiniti za HDZ.

U izjavi za medije, Plenković je naglasio kako razgovori o formiranju parlamentarne većine idu u smjeru konsolidacije i brzog formiranja parlamentarne većine. "Siguran sam da ćemo u ustavnom roku formirati i stabilnu parlamentarnu većinu i stabilnu Vladu", kazao je Plenković.