Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 9. 2016.

Partnerska suradnja za lakše poslovanje i veći gospodarski rast

Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca te predstavio HDZ-ove ključne mjere za pojednostavljenje poreznog sustava i stvaranje okvira za lakše poslovanje

Nakon sastanka s Hrvatskom udrugom poslodavaca Predsjednik Plenković istaknuo je da je HDZ-ov program za parlamentarne izbore usredotočen na gospodarstvo. Stoga ćemo održavati redovit partnerski dijalog s HUP-om, kao i sa sindikatima, HGK-om, HOK-om, te ćemo zajedno stvarati duvjete za kvalitetan gospodarski rast.

Rekao je da će HDZ na temelju svojeg programa, drukčijega političkog diskursa i boljega ozračja u zemlji projicirati političku stabilnost i pravnu sigurnost, što su preduvjeti svih uspješnih gospodarskih aktivnosti. Dodao je da je HDZ-ov prioritet povezivanje obrazovnog sustava s realnim potrebama tržišta rada radi izgradnje društva znanja i pametne specijalizacije mladih. Želimo pomoći poslodavcima tako što ćemo smanjiti porezna opterećenja, uklanjati administrativne zapreke te ubrzati i pospješiti pravne postupke,, poručio je Plenković.

Napomenuo je na HUP-ova pitanja s kolegama iz HDZ-a dao vrlo jasne i elaborirane odgovore, koji proizlaze iz HDZ-ova programa usmjerenog na nova radna mjesta, gospodarstvo i konkurentnost. Kralježnica hrvatskog i europskog gospodarstva je malo i srednje poduzetništvo, konstatirao je Plenković i dodao da će HDZ podjednako voditi računa o krupnim gospodarskim subjektima, poticati reindustrijalizaciju i pružiti što više prostora proizvodnji.