Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Dubrovnik | 25. 8. 2016.

Promijenili smo političko ozračje i kulturu dijaloga u Hrvatskoj

Andrej Plenković susreo se s članovima i simpatizerima stranke na Karaci u staroj dubrovačkoj luci, a tom prigodom primljeno je u HDZ 120 novih članova

Zajedno s nositeljem liste HDZ-HDS-a za X. izbornu jedinicu, generalom Damirom Krstičevićem i drugim kandidatima te s predsjednikom HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Brankom Bačićem, predsjednikom HDZ-a Dubrovnika Matom Frankovićem, županom Nikolom Dobroslavićem, ministrima Tomislavom Tolušićem i Zlatkom Hasanbegovićem i kolegama Plenković se susreo s brojnim HDZ-ovim simpatizerima. Prisustvovao je također koncertu Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije na zatvaranju 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Plenković je istaknuo da je došao u Dubrovnik s ciljem da pošalje poruku mobilizacije članstvu HDZ-a, ali i svim drugim građanima, da iziđu na izbore i daju povjerenje HDZ-u. Lista je sjajna, predvodi je heroj Domovinskog rata, general Krstičević, a to su sve ljudi koji su se dokazali, stoga vjerujem u pobjedu HDZ-a u cijeloj Dalmaciji, rekao je Plenković.

Poručio je da je HDZ uspio u pet tjedana vratiti rejting stranke i to smatra velikim uspjehom. "Promijenili smo kompletno političko ozračje i kulturu dijaloga u Hrvatskoj, i to je moj doprinos europeizaciji političke kulture u zemlji", kazao je Plenković.

Potvrdio je da iz perspektive HDZ-a i njega kao predsjednika stranke, hrvatsku Vladu više neće voditi netko tko nema izborni legitimitet. "Odbijamo ucjene i sastavit ćemo stabilnu Vladu", rekao je Plenković i dodao da neće biti velike koalicije HDZ-a i SDP-a jer su posrijedi fundamentalno različite stranke. HDZ cijeni hrvatske branitelje, vrijednosti Domovinskog rata, štiti nacionalne interese i ima vrlo stavove kada je riječ o odnosima sa susjedima, zaštiti europskih vrijednosti i naših branitelja, poručio je Plenković.

Izrazio je veliko zadovoljstvo time što je dubrovački ogranak stranku primio 120 novih članova. Cilj je da HDZ bude najjača snaga na desnom centru koja će okupiti i druge srodne stranke. Lani smo osvojili sedam mandata, a s ovom listom možemo postići i više, najavio je Plenković.

Teme