Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 22. 8. 2016.

Rasteretit ćemo naše poduzetnike i obrtnike koji su pokretači razvoja

U Hrvatskoj obrtničkoj komori predstavljeni su kandidati liste HDZ-HSLS za I. izbornu jedinicu koju predvodi Andrej Plenković te izborni program »Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost«

Plenković je izrazio zadovoljstvo što predvodi listu HDZ-HSLS za I. izbornu jedinicu na kojoj se nalazi čak desetero aktualnih ili bivših saborskih zastupnika, tri znanstvenice dokazane u svojim profesijama i najmlađa kandidatkinja na HDZ-ovim listama. Dodao je da je Zagreb njegov grad, gdje je išao u osnovnu i srednju školu, završio fakultet i magistrirao.

Rekao je da mu je posebno drago što je HDZ-ova kandidatkinja i Ljubica Lukačić, koja je silnim angažmanom u Hrvatskom saboru u mandatu od 2008. do 2011. pokazala koliko su HDZ-u prioritetne politike za kvalitetan život osoba s invaliditetom. ''U Hrvatskoj je 500.000 osoba s invaliditetom i gospođa Lukačić je važan simbol i poruka koliko HDZ drži do najranjivijih skupina u društvu'', kazao je Plenković.

Plenković je istaknuo kako želi da HDZ bude središnja stranka u Hrvatskoj koja će projicirati političku stabilnost, pravnu sigurnost i kvalitetne preduvjete za gospodarski razvoj i društvenu solidarnost.

Napomenuo je da HDZ u središte svog programa, kao i sve stranke EPP-a, stavlja pojedinca koji svojim radom, trudom, znanjem i prilagodbom globalizaciji nastoji dati dodatnu vrijednost sebi, obitelji, zajednici i društvu u kojem je porezni obveznik.

Ocijenio je da su mali i srednji poduzetnici i obrtnici kralježnica hrvatskog, ali i europskog gospodarstva. ''Pripremili smo niz mjera koje idu za tim da rasterete poslovanje gospodarstvenika, smanje administrativne prepreke te omoguće kvalitetan porezni okvir koji će biti inspiracija za stvaranje dodatne vrijednosti.

Naglasio je da je HDZ u protekla dva mjeseca pokazao da se čvrsto konsolidirao i točno zna s kojim ljudima, kakvim programom i kakvu vlast želi nakon izbora.

''Naš prioritet je da dobijemo najviše mandata na izborima, a nakon toga smo otvoreni za suradnju s onim strankama i listama koje će prijeći izborni prag, a podudarne su nam u programskom i svjetonazorskom smislu'', naveo je Plenković. Potvrdio je da velike koalicije HDZ-a s tzv. Narodnom koalicijom neće biti.