Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Varaždin | 20. 8. 2016.

Malim i srednjim poduzetnicima omogućit ćemo bolje poslovno ozračje

Andrej Plenković predstavio je HDZ-ovu listu za III. Izbornu jedinicu zajedno s nositeljem liste Žarkom Tušekom i drugim kandidatima koji će ‎vjerodostojno provoditi HDZ-ov program

Govoreći o snažnom poduzetničkom duhu ljudi u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, Plenković je rekao da HDZ prepoznaje koliko je bitno učiniti maksimalni napor da okvir za rast i razvoj bude poticajan za poduzetnike. "Za one koji imaju ideju, hrabrost i odvažnost i poslovni plan treba omogućiti kvalitetne izvore financiranja i porezna rasterećenja", kazao je Plenković.

Napomenuo je da je HDZ sastavljajući liste kandidatkinja i kandidata u svim izbornim jedinicama vodio računa o prijedlozima svojih županijskih organizacija i zajednica. "HDZ izbore u rujnu i one lokalne 2017. doživljava u jedinstvenom paketu i pokazat ćemo vertikalnu povezanost nacionalnih ciljeva HDZ-a s onim što je bitno u smislu razvoja na razini gradova i općina", naveo je Plenković.

Plenković je istaknuo da je HDZ pripremio cjelovit program koji prolazi dijelove aktivnosti vlade i sve bitne aspekte za konkurentnost, razvoj, nova radna mjesta, demografsku politiku i društvenu solidarnost. "Želimo do 2020. generirati gospodarski rast od pet posto i uloviti korak sa zemljama srednje i istočne Europe", poručio je Plenković.

Posebno je naglasio važnost malih i srednjih poduzetnika i obrtnika, koji zapošljavaju oko 67 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj i kralježnica su gospodarstva u Hrvatskoj.

Plenković je izrazio uvjerenje da će HDZ dobiti većinsku potporu birača i s partnerima formirati stabilnu Vladu. "Onaj tko vodi Vladu mora imati i politički i izborni legitimitet, to je najprirodnije što svaka učinkovita vlada mora imati", poručio je Plenković.

I ove godine, Plenković je posjetio festival Špancirfest, zajedno s predsjednikom HDZ-a Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, ministrom Darkom Horvatom i drugim kolegama.