Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 13. 8. 2016.

Kvalitetni kandidati i program jamče izbornu pobjedu HDZ-a

Zajedno sa stranačkim kolegama, Andrej Plenković predao je Državnom izbornom povjerenstvu listu HDZ-ovih kandidata za parlamentarne izbore 11. rujna

Izaslanstvo HDZ-a predvođeno njegovim predsjednikom Andrejem Plenkovićem u Hrvatskom je saboru predalo Državnom izbornom povjerenstvu HDZ-ovu listu kandidatkinja i kandidata za parlamentarne izbore.

U izjavi za medije Plenković je napomenuo da je proces usuglašavanja HDZ-ovih kandidata bio vrlo transparentan i uključiv jer su sve prijedloge iznijele županijske organizacije i zajednica HDZ-a. Istaknuo je da HDZ nudi kvalitetne kandidate s iskustvom s terena i s nacionalne razine, a među njima su i dvije nositeljice lista, što je također bitna poruka.

To je kvalitetan spoj koji će birači prepoznati i s ovakvim pristupom izborima i našim programom vraćamo vjerodostojnost HDZ-u, poručio je Plenković.

Govoreći o predizbornom sučeljavanju s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem na HTV-u, Plenković je izrazio zadovoljstvo debatom te ocijenio da je ona dobra za podizanje demokratske kulture i političkih standarda u Hrvatskoj.

Pred nama su još četiri tjedna do izbora, i uvjeren sam da će HDZ sa svojim kandidatima i programom dobiti većinsko povjerenje birača, rekao je Plenković.

Lista kandidata po izbornim jedinicama (PDF)

Teme