Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bruxelles | 22. 3. 2016.

Nužna je suradnja u otkrivanju preostalih terorističkih mreža

Gostujući u Dnevniku N1 televizije, potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a Andrej Plenković komentirao je strašne terorističke napade u Bruxellesu te izrazio sućut i solidarnost sa svim žrtvama, njihovim obiteljima i belgijskim vlastima

Plenković je rekao kako je nakon terorističkih napada u Bruxellesu Europski parlament nastavio normalno raditi, te je on predsjedao sjednicom Odbora za vanjske poslove i sudjelovao na konferenciji Parlamentarne skupštine Euronesta, pojasnivši da su europski zastupnici time željeli spriječiti cilj terorista da šire strah i opstruiraju svakodnevni život građana.

Izrazivši solidarnost sa svim žrtvama i njihovim obiteljima, Plenković je kazao da su svi u Bruxellesu zgroženi ovakvima napadima koji su se poput onih u Parizu dogodili bez konkretne mete. 

Terorizam je došao pred sama vrata europskih institucija. Sada je na belgijskim vlastima da u suradnji sa obavještajnim službama ostalih članica EU i drugih zemalja otkriju sve terorističke mreže u glavnom gradu EU, poručio je.

Video (N1)