Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 14. 6. 2013

Sastanak s australskom veleposlanicom Susan Cox

Predsjednik Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU Andrej Plenković primio je veleposlanicu Australije u Hrvatskoj Susan Cox

sabor50 s

U uvodnom dijelu sastanka sugovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima za suradnju dviju zemalja nakon ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

Veleposlanica Australije Susan Cox istaknula je da je Europska unija izrazito važan australski partner s kojim surađuje na mnogim područjima. Europska unija je drugi najveći gospodarski partner Australije što otvara nove mogućnosti za intenzivniju ekonomsku suradnju Australije i Hrvatske, naglasila je Cox.

Jedna od važnih poveznica dviju zemalja jest i brojna hrvatska zajednica u Australiji, suglasni su Plenković i Cox. Razgovaralo se i o jačanju parlamentarne suradnje Australije i Hrvatske, posebice putem aktivnosti skupina prijateljstva dvaju parlamenata.

U nastavku je bilo riječi o političkoj situaciji u Australiji. Veleposlanica Cox je izvijestila Plenkovića o skorim parlamentarnim izborima u rujnu ove godine.