Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Krapina | 4. 12. 2015.

Obilježen Dan grada Krapine

Na poziv gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića potpredsjednik Odbora za vanjske poslove EP-a Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Krapine i blagdana njegova zaštitnika Sv. Nikole

Plenković je sudjelovao na obilježavanju Dana grada Krapine zajedno sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom, predsjednikom županijskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Pavićem, zamjenikom ministra kulture Alenom Kajmovićem te brojnim gospodarstvenicima i drugim građanima. 

Čestitavši svim Krapinčankama i Krapinčanima Dan grada, Plenković je istaknuo kako vrlo rado dolazi u Krapinu koja predstavlja grad izuzetne povijesne i kulturne baštine te odiše europskim vrijednostima, poduzetničkim i obrtničkim duhom i kulturnim aktivnostima. 

Napomenuo je kako su u Krapini učinjeni izuzetni koraci naprijed prema gospodarskom razvoju, boljoj infrastrukturnoj povezanosti i omogućavanju visokog obrazovanja mladima, te treba nastaviti raditi u smjeru stvaranja uvjeta za zapošljavanje i ostanak mladih ljudi u ovom kraju.

Poručio je kako će hrvatski zastupnici u EP-u nastaviti biti snažna podrška Krapini i cijeloj županiji  kao poveznica prema europskim institucijama pri realizaciji europskih razvojnih projekata. Cilj je da članstvo u Europskoj uniji bude dodatna vrijednost za razvoj svih dijelova Hrvatske i stvaranje boljeg standarda građana, zaključio je Plenković.

Teme