Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 29. 5. 2013.

Jandroković i Plenković primili švedsku ministricu Birgittu Ohlsson

Potpredsjednik Odbora za europske integracije Gordan Jandroković i član Odbora i budući član Europskog parlamenta Andrej Plenković primili su ministricu za EU poslove Kraljevine Švedske Birgittu Ohlsson

sabor42 s

Ministrica za EU poslove Kraljevine Švedske Birgitta Ohlsson uvodno je uputila čestitke Republici Hrvatskoj povodom skoroga punopravnog članstva u Europskoj uniji.

Potpredsjednik Odbora za europske integracije Gordan Jandroković zahvalio je ovom prigodom Kraljevini Švedskoj na pomoći i potpori Hrvatskoj tijekom pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

U nastavku su razmijenjena mišljenja o političkoj situaciji u regiji. Ministrica Ohlsson istaknula je Hrvatsku kao model za susjedne zemlje na njihovu europskom putu. Jandroković i Plenković potvrdili su da Hrvatska u potpunosti podupire zemlje regije u njihovim nastojanjima za članstvo u Uniji te će im na tom putu biti podrška.

Bilo je također riječi o budućoj suradnji Švedske i Hrvatske u okviru zajedničkih poslova unutar Europske unije. S tim u vezi i u perspektivi skorog pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, Andrej Plenković se posebno osvrnuo na za Hrvatsku važno pitanje europskog proračuna.