Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Supetar, Postira, Nerežišća, Trogir, Solin, Imotski | 14. 5. 2014.

Na izbore treba izići u što većem broju i ostvariti uvjerljivu pobjedu

Nositelj koalicijske liste HDZ-a Andrej Plenković zajedno s kandidatima Ivanom Maletić, Željanom Zovkom i Milivojem Špikom posjetio je Splitsko-dalmatinsku županiju

Brač: Članstvo u EU pomoći će razvoju hrvatskih otoka

Kandidate je u Splitu dočekao predsjednik županijskog odbora Ante Sanader. Dan su započeli posjetom otoku Braču i Supetru.  Kandidati su se nakon gostovanja na Radio Braču i druženja s građanima uputili u Postira, gdje su posjetili tvornicu Sardina. Predsjednik uprave Mislav Bezmalinović upoznao ih je s poslovanjem tvrtke.  U Nerežišćima je održan skup na kojemu je Plenković istaknuo da Europska unija vodi računa o otocima u državama članicama, jer one nisu u ravnopravnom položaju u usporedbi s kontinentalnim državama. Kao primjer naveo je Grčku, čiji su se otoci u proteklih desetak godina razvili u pogledu prometne povezanosti i infrastrukture upravo zahvaljujući strukturnim i investicijskim fondovima. Vjerujem da nam ta iskustva mogu pomoći, rekao je Plenković.

Trogir: HDZ iskazao povjerenje svojim zastupnicima

Posjet županiji kandidati su nastavili u Trogiru, gdje ih je dočekao gradonačelnik Ante Stipčić. U svom govoru Plenković je rekao da su ovi izbori mnogo više od europskih izbora. Oni su idealna prigoda za sve one koji su razočarani i nezadovoljni potezima i mjerama što ih Kukuriku koalicija poduzima da svojim konstruktivnim glasom za listu broj 6 to i pokažu, poručio je Plenković. Mi na ove izbore idemo sa strateškom koalicijom; a za razliku od Kukuriku koalicije, poruka koju je vodstvo HDZ-a poslalo svojim kandidatima i zastupnicima glasi – imamo povjerenja u vas.

Solin: Ovo nisu izbori na kojima se glasovi rasipaju

Na skupu u Solinu kojemu je domaćin bio gradonačelnik Blaženko Boban Plenković je istaknuo da HDZ zajedno sa svojim koalicijskim partnerima ide na ove izbore po tri pobjede. Prva je da HDZ dobije najveći broj pojedinačnih mandata. Druga je da lista osvoji najveći broj glasova, a treći je da Jean-Claude Juncker postane šef Europske komisije. Ovo nisu izbori na kojima se glasovi rasipaju, ovo su izbori na kojima se glasa korisno, na kojima se glasa za one zastupnike čija će se snaga pomnožiti sa snagom njihove političke skupine, zaključio je Plenković.

Imotski: Svaki novi dan ove vlade jedan je dan manje razvoja za Hrvatsku

Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji završio je impresivnim skupom u Imotskom pred više od 300 sudionika koji je organizirao gradonačelnik Ante Đuzel. U svom izlaganju Plenković je istaknuo da se u programu HDZ-a u središte stavlja gospodarski rast i zapošljavanje, korištenje EU-fondova, stabilan porezni i pravni okvir koji će omogućiti da svaki hrvatski građanin na temelju svog rada učini dobro sebi, svojoj obitelji i društvu. Niz afera i problema u komunikaciji unutar Vlade znakovi su izrazito lošeg upravljanja zemljom. Očekujem da će 25. svibnja biti velika pobjeda HDZ-a, posebno u Imotskom, zaključio je Plenković.