Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Dubrovnik | 4. 1. 2024.

Nadam se da će naši vaterpolisti obraniti europsko zlato

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Dubrovniku je svečano otvorio Europsko prvenstvo u vaterpolu i pritom čestitao vaterpolo klubu Jug stotu obljetnicu

Pred 2500 gledatelja u gruškom plivalištu, a uoči utakmice Hrvatska–Španjolska, premijer Plenković je uveličao najveći sportski događaj ikad održan u Dubrovniku.

"Nadam se da će dubrovačka publika, kasnije uz pomoć i zagrebačke učiniti isto ono što je učinila i splitska prije godinu i pol dana, kada su zdušno bodreni s tribina, hrvatski vaterpolisti osvojili zlato. Neka se to ponovi i opet", poručio je premijer.

Dodao je da nikad nijedno prvenstvo nije bilo organizirano u samo šest tjedana-

"To je uspjelo zahvaljujući djelatnicima Hrvatskog vaterpolskog saveza, klubova Jug i Mladost i mnogima koji su napravili pravo malo čudo. Hvala vam uime hrvatske Vlade", kazao je Plenković otvarajući prvenstvo.

Hrvatska prvi domaćin uzastopnih europskih prvenstava

Uz predsjednika Vlade bio je nazočan i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, predsjednik LEN-a Antonio Silva i mnogi drugi uglednici.

Dubrovački gradonačelnik zahvalio je Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću čijom zaslugom je Dubrovnik izabran za jednog od domaćina natjecanja.

Hrvatska je prvi domaćin uzastopnih europskih prvenstava jer je zadnje bilo u Splitu u rujnu 2022. godine, a po prvi puta u povijesti turnire će ugostiti dvije zemlje u tri grada, pa će tako vaterpolistice igrati u Eindhovenu od 5. siječnja, dok je turnir za muškarce započeo u Zagrebu i Dubrovniku.

Unatoč domaćinstvu u zadnji tren - zbog rata oduzeto prvotnom domaćinu Izraelu - hrvatski organizatori odradili su golem posao i to u samo mjesec dana, čak i manje ako izuzmemo božićne i novogodišnje blagdane.

Izvor: Vlada / Hina

Teme